Hans Weijs (inmiddels Sr) is de oprichter van Hans Weijs Autoservice. Dit universele garagebedrijf komt voort uit zijn liefde voor auto's. Al op vroege leeftijd is hij in de schuur van het ouderlijk huis aan de Rijksweg Noord in Elst aan het sleutelen aan vooral Volkswagen Kevers.

In 1984 maakt hij de sprong naar zelfstandig ondernemerschap met het starten van Hans Weijs Autoservice. Speciaal daarvoor wordt op het terrein van het ouderlijk huis een werkplaats gebouwd. De kennis van Hans en zijn medewerkers van alle merken auto's en in het bijzonder van Volkswagen en Audi, alsmede de familiaire en informele sfeer waarin hij de garage runt zorgen voor een gestage groei.

Hans heeft ook een passie voor autosport. Zelf rijdt hij rally's op internationaal niveau met auto's die hij zelf onder de noemer Hans Weijs Rallyteam prepareert. Als het garagebedrijf uit zijn jas groeit worden de activiteiten van het rallyteam ondergebracht in de schuur van het ouderlijk huis waar hij in zijn jeugd al aan het sleutelen was.

Onder de noemer Hans Weijs Motorsport neemt hij in 2004 een deel van de voorraden van Volkswagen Motortsport met betrekking tot Golf, Polo groep N en Bora over. De naam Hans Weijs wordt daarmee een bekende naam in heel Europa voor race en rallyonderdelen van Volkswagen. Ook Hans Weijs Autoservice blijft doorgroeien. In 2006 worden plannen concreet gemaakt om het pand stevig uit te breiden met een extra werkplaatsruimte waarin 3 kolombruggen geplaatst worden. Deze uitbreiding wordt in 2007 voltooid.

Hans Weijs Motorsport is inmiddels een zelfstandig bedrijf gevestigd in Nijmegen en staat onder leiding van Hans Weijs Junior.